Társsal jobb az élet - a francia bulldogok párban!

Category:
Author: wonderfulkennel
Date: július 15, 2021

Jobb-e két francia bulldog párban, mint ha egyedüli kiskedvenc lenne? A francia bulldogok ösztönösen szociális állatok, és szeretnek falkában élni. Boldogabbak, ha van egy társuk, társaságot nyújtanak egymásnak, mozgatják egymást, és párban hosszabb időre is magukra hagyhatjuk őket. Az alábbiakban bemutatjuk néhány szemponton keresztül, hogy miért is érdemes beszerezned még egy bucit a meglévő mellé.

 

A franciák szociális falkaállatok

A kutyák a farkasok leszármazottai, a falka mentalitásról ismert állatok. Ez az ősi tulajdonság ma is megvan a kutyákban, és a csoportban való tartózkodás biztonságát és kényelmét kedvelik. A kutyák társas állatok, a franciák pedig különösen azok. A francia bulldogok magányosak lehetnek, és jobban szeretik, ha van egy társuk, akivel együtt tölthetik az idejüket. A legtöbb gazdi véleménye szerint is a kutyák általában tovább élnek és boldogabbak, ha van társuk. Érthető, hogy ez miért van így, hiszen azáltal, hogy a francia bulldogok párban vannak, mindig lesz társaságuk, segítik egymást a szocializációs folyamatban és az egyéb fejlődési területeken is.

 

A párok példaképként szolgálhatnak

Az utánzott viselkedésnek vannak negatív aspektusai is, de ha két franciával rendelkezünk, az azt jelentheti, hogy példaképként viselkednek egymás számára. Ez különösen igaz akkor, ha egy kölyökkutyát egy idősebb kutyával hozol az otthonodba. A fiatalabb kölyökkutya például utánozni fogja az idősebb kutyát, ha az idősebb francia kutyus már jól képzett, akkor sokkal könnyebb lehet a gazdi számára a második, fiatalabb kölyök kiképzése. Akkor is jól működhet, ha van egy francia bulldogod, aki félénk és félős, így egy játszótárs elkezdheti kihozni a másik kutyát a csigaházából.

 

A párok edzhetik egymást

Együtt játszanak majd, sokkal inkább önfeledten és boldogabban telik majd az idő párban. Imádják egymás társaságát, és igazán kifárasztják egymást. Ez nemcsak a két kutyusnak, hanem bizony a gazdinak is tartogat majd előnyöket. Mivel a közösen eltöltött időszakokban egymást fárasztják, kevesebb energiájuk marad a napi sétákra is, így valamennyivel csökkenthetjük a „lefárasztó városnézések” idejét. Attól a pillanattól kezdve, hogy reggel felébrednek, verekednek, rágják egymást, kergetőznek és futkosnak. Szóval buci legyen a talpán, aki ezek után még több órán keresztül vonszolná magát a gazdival…

 

Hagyd magukra őket nyugodtan

Vajon hányszor fordult már veletek is elő, hogy lemondtatok programokat, sietve rohantatok haza, vagy éppen cipeltétek magatokkal a bulldogot csak azért, mert nem mertétek sokáig egyedül hagyni őt. Egy második bucival sokkal jobban érezhetitek magatokat, mert biztosak lehettek abban, hogy hosszabb időre biztonságban otthon hagyhatjátok őket, amikor el kell mennetek otthonról. Azoknak az embereknek, akiknek kötelezettségeik vannak, napi sok órát töltenek a munkájuk miatt távol a négylábúaktól, nagyon megviselheti őket, ha egyedül kell hagyniuk a francia buldogukat. Két kutyával ez nem fog olyan nagy lelkiismeretfurdalást okozni. Mindezek ellenére még mindig nem tanácsos, hogy egész napra egyedül hagyjuk őket, de ha csak néhány óráról van szó sokkal jobb, ha a franciáknak van egy társuk, mivel nem lesznek olyan magányosak.

 

Pozitív hatások az emberre – mindez duplán

Számtalan tudományos tanulmány bizonyítja, hogy a kutyák jótékony hatással lehetnek az ember mentális és fizikai egészségére. A Franciák mint terápiás kutyák képesek:

-        csökkenteni a stresszt

-        a vérnyomásra pozitív hatással lenni

-        vizsgaidőszakban a diákokra nyugtatólag képesek hatni

Ha egy kutya képes ilyen típusú hatásokat kifejteni, képzeld el, hogy a Te életedre milyen jó hatással lenne, ha egy helyett két francia bulldogot tartanál!

A quote for you:

"Just a small life
Just a tiny life, in the palm of your hand. If your soul could see what flows from it, you would be richer and better for it. He trusts you with his fate, he loves you, you are the summit of his humble life, the mirror of your love, he rewards you with his heart, you'll never have a better friend than he! Ervin Aranyosi"
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram