Miért adj szájkosarat a francia bulldogodra?

Category:
Author: wonderfulkennel
Date: szeptember 6, 2021

Fontos:
A nyári forróságban nehezebben veszik a levegőt a francia bulldogok, amelyet nem célszerű, ha egy szájkosárral tovább nehezítünk. Legyünk nagyon körültekintőek és csak akkor adjunk kedvencünkre szájkosarat ezekben a hónapokban, ha nagyon muszáj. 

Miért adj szájkosarat a francia bulldogodra?

A legtöbb tulajdonos először habozik, hogy szájkosarat tegyen a kutyájára. Nyilvánvalóan kényelmesebb a kutyának szájkosár nélkül, és egyesek félnek a használatával járó társadalmi megbélyegzéstől. Nehéz lehet túllépni ezeken a gátlásokon, de fontos tudni, hogy sok szájkosarat úgy terveztek, hogy a lehető legkényelmesebb legyen kedvence számára. Ami a szájkosárhasználat megbélyegzését illeti, ne feledd, hogy a szájkosár használata nem feltétlenül jelenti azt, hogy kutyád rossz vagy veszélyes, inkább azt kommunikálja, hogy törődsz kedvenced és a körülötte élők biztonságával.

Van néhány gyakori viselkedés kategória, amely indokolhatja a szájkosár használatát. Ha tudod, hogy a francia bulldogod melyik kategóriába tartozik, az segíthet eldönteni, hogy milyen szájkosarat szerezz be, és hogyan alkalmazd azt a leghatékonyabban!

A bulldogok is szoronghatnak

Sok francia bulldog szenved szorongástól. A kutyák ösztönök és érzelmek alapján hozzák meg döntéseiket. Egy kutya, amelyik amúgy is fokozott készültségben van, hajlamos lehet morogni vagy akár harapni is, ha fenyegetve érzi magát. Az idegenek vagy más kutyák közelében kellemetlennek tűnő kutyáknak szájkosarat kell használniuk, mielőtt úgy éreznék, hogy nyomás alatt vannak, hogy „harcoljanak” egyet. Idővel talán csökkentheted a szájkosár szükségességét, de mindig jobb félni, mint megijedni.

„Fehér köpeny” hatás

Bár a szorongáshoz kapcsolódik, úgy érzem, hogy a kutyáink által az állatorvoshoz vagy a kozmetikushoz való menéssel kapcsolatban érzett félelem külön kategóriát érdemel. Néhány kutya számára ezek rendkívül stresszes események lehetnek, és ha francia bulldogod olyan helyzetbe kerül, ahol nem érzi magát biztonságban, megpróbálja megvédeni magát. A szájkosarak lehetővé teszik, hogy a kutyádat gondozó szakemberek ezt biztonságosan és magabiztosan tehessék. A szájkosár használata ezekben az esetekben megfontolt és bölcs dolog.

Tanuljunk az előzményekből

Végül, a harapós kutyáknak mindenképpen szájkosarat kell használniuk. Ha a kutya egyszer már harapott, nagyobb a valószínűsége, hogy újra harapni fog. Inkább előzzük meg a kellemetlenségeket, és figyeljünk oda, legfőképpen kisgyerekek közelében. Ne engedjünk mindig a csábításnak, amit egy csillogó szemű gyerek francia bulldogunkhoz való közeledése jelent. Ne feledd, hogy a szájkosár nem büntetés, hanem egy eszköz, amely mások biztonságát szolgálja.

Hogyan kell bevezetni a szájkosarat

A francia bulldog hozzászoktatása a szájkosár viseléséhez rendkívül nehéz lehet. Nyilvánvaló, hogy a franciád eleinte tétovázni fog, de némi idővel és türelemmel a kutyád gond nélkül használhatja rendszeresen a szájkosarat. Fontos, hogy proaktívan közelítsük meg a szájkosár kiképzést. Minél fiatalabb a kutyusod, annál jobb, bár az idősebb kutyák is taníthatóak szájkosár viselésére. Az is jó ötlet, ha már a kutya életének első évében elkezdi a szájkosárral való kiképzést, függetlenül attól, hogy látszólag van-e problémája a harapással vagy sem. Ezzel megelőzhetjük, hogy a jövőben súlyos balesetek történjenek.

A quote for you:

"Just a small life
Just a tiny life, in the palm of your hand. If your soul could see what flows from it, you would be richer and better for it. He trusts you with his fate, he loves you, you are the summit of his humble life, the mirror of your love, he rewards you with his heart, you'll never have a better friend than he! Ervin Aranyosi"
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram