Egy házikedvenc ugyanazt a törődést és gondoskodást megérdemli, mint a család kétlábú tagjai, ezért hasonlóan körültekintőnek kell lennünk, amikor kiválasztjuk a megfelelő eszközöket és anyagokat a francia bulldog ápolásához, mint amikor magunknak vagy gyermekeinknek keresünk terméket. A következőkben bemutatjuk Neked, mire figyelj oda a kutyusod ápolásánál.

 

Mikor és mivel? – Ne húzd tovább a mancsápolást

Amikor arra leszel figyelmes, hogy a bulldogod orra vagy tappancsa érdes és száraz tapintású, nem kell pánikba esned, hiszen kellő odafigyeléssel megoldható ez a probléma. Néhány napos kezeléssel és egy a természetes olajokban és valódi gyógynövényekben gazdag mancsápoló krémmel orvosolhatod akár a már durvább repedéseket is. Ne halogasd, nem érdemes megvárni, hogy a helyzet még tovább romoljon, hiszen akkor a kezelés is jóval tovább fog tartani.

 

Csak kóstoló biztosan

Természetesen fokozottan érdemes odafigyelnünk a kutyusok „kíváncsi” természetére, mindig mindent megkóstolnak, így elkerülhetetlen, hogy előbb utóbb a mancsára felvitt krém is a szájába kerül. Ne hadakozzunk vele, inkább eleve olyan összetételű krémet válasszunk, amelyben kizárólag élelmiszer minőségű olajok és gyógynövények találhatóak. Mindenképpen kerüljük az olyan készítményeket, amelyekben nyomokban is, de fellelhetőek kőolajszármazékok, tartósítószerek, illatanyagok, pálmaolajak és olyan alapanyagok, melyek károsak kutyád egészségére és a környezetére egyaránt . Ne hagyjuk, hogy lakmározzon belőle, leginkább azért, mert ahhoz, hogy minél előbb javulást érjünk el a mancsa állapotában, nem nyalhatja le az egész krémet.

 

Mire figyelj oda a krém választásánál?

A legfontosabb az egészségügyi szempontok figyelembe vétele mellett a hatékonyság, hiszen senki sem szeretné hónapokig kenegetni kutyusa lábát. Ha az alábbiak igazak egy mancsápolásra ajánlott krémre, biztos lehetsz abban, hogy a legjobbat fogja kapni a francia bulldogod:

          valódi gyógynövényeket tartalmaz

          hidratáló finomítatlan olajokat tartalmaz

          vegyszermentes receptúra alapján készül

          organikus E-vitamin

          élelmiszer minőségű alapanyagokból állítják össze

          minden részét képes hasznosítani a bőr

 

Légy résen és óvd a mancsokat!

A mancsápolás nem csak egy havonta visszatérő kezelés, hanem bizony minden egyes séta után hasznos, sőt szükséges feladata a gazdinak. Miután hazaértek a sétából, mindig tisztítsd meg kis kedvenced mancsait, használj sampont, krémet vagy vizes törlőkendőt. A téli hónapokban még inkább oda kell figyelni, hogy a hideg és a sózott latyak ne maradjon hosszú távon is a kutyus talpán, hiszen az rendkívül rossz hatást gyakorol rá. Nyilvánvalóan a nyári évszakokban és a kellemesebb időkben sem árt, ha rendszeresen ápoljuk a „futóműveket”, a száraz, repedezett talpak elkerülése céljából.

 

A krémek egyéb kedvező hatásai

A legjobb mancsápolást segítő készítmények gyártói, nem kizárólag a kiszáradt és repedezések ellen ajánlják a termékeiket, hanem egyéb kedvező szempontból is jót teszünk a bulldogunkkal, ha használjuk őket. A gombaölő hatás mellett a körömvirág és kamilla a gyulladáscsökkentésben is segítséget jelenthet. A gyakran fellépő bőrirritációt, pirosságot is enyhítheti a minőségi krém, amely nyugtató hatást és fájdalomcsillapítást jelenthet a sérült lábú kutyusoknak.

Sok gazdi úgy gondolja, hogy a mancsápolás csak higiéniai szempontokból fontos, pedig, ha a bulldogok beszélni tudnának biztosan elmondanák, hogy mennyire jobb érzés nekik, amikor kellően puha és sima mancsokon szaladgálnak a labda után. Csak jó minőségű, kutya- és környezetbarát készítményeket használj, és biztos lehetsz abban, hogy meghálálja kis kedvenced az alapos gondoskodást.