Hogyan ápold a francia bulldogod szőrzetét?

Category:
Author: wonderfulkennel
Date: május 17, 2021

"WOW, a franciád bundája olyan sima és ápolt, mit csináltál?". Sokszor hallom ezt az emberektől, ezért úgy döntöttem, hogy készítek egy kis bemutatót arról, hogyan érheted el ezt, a saját francia bulldogodon.

Egy egészséges és fényes kutyabunda bárhol magára vonzza az emberek figyelmét, akár egy kávézóban, bevásárlóközpontban vagy csak séta közben, az emberek azonnal észreveszik a különbséget és kérdezősködnek róla. Ahogy az emberek szokták mondani, ép testben ép lélek, a kutyája általános egészségi állapotának tükörképét mutatja, ha szép bundában virít.

 

Francia bulldog táplálkozása

Francia bulldog szőrzetének egészségesen és simán tartásának egyik módja a megfelelő tápanyagok biztosítása. Azzal, hogy a szőrös barátodat a legjobb minőségű táplálékkal eteted, kutyádat kevésbé teszed hajlamossá az allergiára. Sajnos sok francia bulldognál jelentkezik táplálékallergia a rossz minőségű táplálék miatt. Többek között ezért is tanácsos elkerülni a "melléktermékekben" - a levágott állatok feldolgozott maradékaiban - gazdag kutyatápokat, amelyek még mindig jelen vannak egyes ételekben.

 

A legtöbb kutya azonban bármit megeszik...

Nem minden van pozitív hatással a francia kutyus szervezetére. A kukoricában, búzában és gabonában gazdag ételek gyakran okoznak bőrproblémákat ennél a kutyus fajtánál. Ha magadnak nem választanál szénhidrátban gazdag étrendet, akkor a szőrös barátodnak sem, igaz?  A megfelelő táplálék kiválasztása kedvenced számára csak rajtad múlik. Ezért ne a legolcsóbb konzerv- és száraz kutyatápokat vásárold, hanem kezdj el friss és főzött, házi készítésű kutyatápok után kutatni. 

 

Hogyan kell ápolni a francia bulldogot?

Mindannyian tudjuk, hogy a francia bulldog rövid szőrű kutya, de nem számít, hogy rövid vagy hosszú szőrű kutyád van, minden kutyát rendszeresen kell ápolni. Sokféle ápoló eszköz közül választhatsz, de ha a francia bulldog ápolási igényeiről beszélünk, erősen ajánlom, hogy használj fésülő kesztyűt, a bulldogod szőrzetének legalább heti egyszeri ápolásához. A fésülő kesztyű nagyszerű segédeszköz a rövid szőrű kutyák ápolására, mivel nem károsítja a szőrt, és kellemes masszázs hatást biztosít a kutya testének.

 

Milyen fürdetés a legjobb?

A környezeti allergiában szenvedő franciák esetében a rendszeres fürdetés jelenti az egyik legfontosabb részét a bundájuk egészségének és simaságának megőrzésében. Az olyan környezeti allergének, mint a por, a pollenek és a különböző házi vegyszerek nemcsak a franciáknak, hanem az embereknek is hatalmas problémát jelentenek. Az emberekkel ellentétben, akik naponta fürdéssel távolítják el testükről a különböző környezeti allergéneket, a francia bulldogok nagyban függnek a gazdiktól. Ezért tanácsos havonta egyszer zabkása fürdőben megfürdetni a francia bulldogot. A zablisztes fürdő jótékony hatást gyakorol a francia bulldog bőrére, és segít enyhíteni a viszketést.

 

További nagyszerű lehetőség a francia bulldog szőrzetének fényesen tartására a különböző illóolajok használata. Használhat kókusz- és ricinusolajok keverékét, és ezekkel hetente egyszer permetezd be kutyád szőrét. A permetezés után célszerű átfésülni a bundáját, mert így eltávolíthatod a felesleges szőrszálakat.  A következő lehetőség a fürdősó, amely teljesen alkalmas a francia bulldogok érzékeny szemére és bőrére. Ez több különböző illatban kapható, és kifejezetten a bulldog típusú kutyák számára lett kifejlesztve.

 

Hogyan ápold a francia bulldogod körmeit?

A korábban említett tippek mellett, amelyekkel egészségesen és simán tarthatod a franciád szőrzetét, nem hagyhatjuk ki a lehetőséget, hogy ne említsük meg imádnivaló mancsaikat.  El kell ismerned, hogy nincs rosszabb, mint amikor egy kutya körmeit vágatlanul látod. Sajnos vannak olyan kutyatulajdonosok, akik nem tudatosan hagyják ápolatlanul a kutya körmeit. Ez valójában fájdalmat és kellemetlen érzést okozhat a franciádban.  Annak érdekében, hogy francia bulldogod körmei egészségesek maradjanak, ajánlatos havonta levágni őket. Másrészt, ez valójában nagyban függ magától a kutyától is, így egyes kutyák körmeit 2 havonta kell vágni.

A quote for you:

"Just a small life
Just a tiny life, in the palm of your hand. If your soul could see what flows from it, you would be richer and better for it. He trusts you with his fate, he loves you, you are the summit of his humble life, the mirror of your love, he rewards you with his heart, you'll never have a better friend than he! Ervin Aranyosi"
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram